De grondbeginselen van on-page SEO
16905
post-template-default,single,single-post,postid-16905,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

De grondbeginselen van on-page SEO

De grondbeginselen van on-page SEO

Als u een website heeft, is het belangrijk dat u er alles aan doet om deze te optimaliseren voor zoekmachines.

Dat is waar on-page SEO om de hoek komt kijken. Dit is het proces van het optimaliseren van de inhoud en structuur van uw website, zodat deze hoger scoort in de zoekmachine resultaten pagina’s.

In dit artikel bespreken we de basisprincipes van on-page SEO en hoe u deze kunt gebruiken om de zichtbaarheid en het verkeer van uw website te verbeteren.

 

Wat is on-page SEO?

Als je niet zeker weet wat on-page SEO is, gaan we het nu voor je ophelderen.

On-page SEO is de praktijk van het optimaliseren van uw webpagina’s, zodat ze hoger scoren in de zoekmachine resultaten pagina’s. Dit betekent dat u zoekwoorden en zinnen toevoegt aan uw paginatitels, metabeschrijvingen, koppen en afbeeldingslabels. U kunt ook de snelheid en bruikbaarheid van uw site verbeteren, twee factoren waarmee Google rekening houdt bij het rangschikken van websites.

Het is belangrijk op te merken dat on-page SEO slechts één stukje van de puzzel is als het gaat om hoger scoren in Google. U moet ook links naar uw site bouwen en ervoor zorgen dat uw website mobiel-vriendelijk is. Maar on-page SEO is een geweldige plek om te beginnen als u uw zoekmachine rankings wilt verbeteren.

 

Het belang van Title Tags

Laten we het eens hebben over iets dat echt belangrijk is voor uw website: de Title Tag. Dit is wat verschijnt in de zoekmachine resultaten pagina’s, en het is een belangrijke factor in het bepalen van hoeveel verkeer je zult krijgen van Google, Yahoo! of Bing.

De Title Tag is een van de meest belangrijke on-page SEO factoren. Je wilt er zeker van zijn dat het nauwkeurig het onderwerp van je pagina weergeeft, en dat het rijk is aan trefwoorden, zodat de zoekmachines weten waar je pagina over gaat.

Het is ook belangrijk om je Title Tag onder de 60 karakters te houden, zodat het niet wordt afgekapt in de zoekmachine resultaten pagina’s.

 

Meta Beschrijvingen

Wilt u weten wat de beste manier is om de ranking van uw website te verbeteren? Zorg ervoor dat uw meta beschrijvingen op punt staan.

Metabeschrijvingen zijn de korte stukjes tekst die onder de titel verschijnen op de resultatenpagina van een zoekmachine. Ze zijn wat mensen gebruiken om te beslissen of ze al dan niet willen doorklikken naar uw website, dus het is belangrijk om ze interessant en overtuigend te maken.

Zorg ervoor dat uw meta-beschrijvingen rijk zijn aan trefwoorden en de inhoud van uw pagina nauwkeurig weergeven. En het allerbelangrijkste: houd ze kort en bondig, zo’n 150-160 tekens is ideaal.

 

Afbeelding Optimalisatie

Afbeelding Optimalisatie is een belangrijke SEO factor. Je afbeeldingen moeten worden geoptimaliseerd om de juiste zoekwoorden te gebruiken en de juiste titel en beschrijving toe te voegen.

Om je afbeeldingen te optimaliseren, kun je een van de volgende gratis online tools gebruiken:

https://images.google.com/

https://www.bing.com/images/search

https://tinypng.com/

https://compressor.io/.

 

Kopteksten

Wanneer u de kopteksten van uw website schrijft, is het belangrijk om de trefwoorden in gedachten te houden waarop u zich wilt richten.

De beste manier om dit te doen is om na te denken over wat uw klanten waarschijnlijk in een zoekmachine zouden typen wanneer ze op zoek zijn naar een product of dienst zoals die van u. Bijvoorbeeld, als u een tandarts bent, zijn sommige van de zoekwoorden waarop u zich zou kunnen richten “tanden bleken”, “tandheelkundige implantaten”, en “tandheelkundige zorg”.

Als je eenmaal een lijst met trefwoorden hebt, is het tijd om na te denken over hoe je ze in je kopteksten kunt verwerken. Je wilt ze er natuurlijk niet in proppen, maar als je ze er op een natuurlijke manier in kunt verwerken, zullen ze helpen de SEO van je website te verbeteren.

 

URL Structuur

URL’s zijn een belangrijk onderdeel van on-page SEO. Om uw pagina’s te laten scoren in zoekmachines, moeten uw URL’s schoon, beknopt en zoekwoord-rijk zijn.

Dat is waarom het belangrijk is om beschrijvende bestandsnamen te gebruiken en uw URL’s zo kort mogelijk te houden. U wilt er ook zeker van zijn dat uw doel trefwoorden zijn opgenomen in uw URL’s.

Als u gebruik maakt van een content management systeem zoals WordPress, zijn er plugins die u kunnen helpen uw URL’s te optimaliseren voor SEO. Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet en kies de plugin die voor u geschikt is.

 

Conclusie

SEO is een van de belangrijkste aspecten van elke online marketing campagne. Door uw website en inhoud te optimaliseren voor zoekmachines, kunt u de zichtbaarheid en het verkeer van uw website verhogen, wat kan leiden tot meer leads en verkoop.

Er zijn een aantal on-page SEO-tactieken die u kunt gebruiken om de positie van uw website in zoekmachine resultatenpagina’s (SERP’s) te verbeteren. Deze tactieken omvatten het optimaliseren van uw title tags, meta beschrijvingen, header tags, en afbeeldingen, evenals het publiceren van hoge kwaliteit content die relevant is voor uw doelgroep.

Om meer te weten te komen over on-page SEO en hoe u uw website kunt optimaliseren voor zoekmachines, bezoekt u vandaag nog onze website.

Tags:
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.