De voordelen van een bedrijfsfilm laten maken
16788
post-template-default,single,single-post,postid-16788,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

De voordelen van een bedrijfsfilm laten maken

De voordelen van een bedrijfsfilm laten maken

Een bedrijfsfilm laten maken, waar is dat eigenlijk goed voor? Misschien heb je al genoeg tekst op je website en kunnen je klanten daar prima lezen wat je doet. Maar wist je dat beeld veel meer spreekt dan woorden en dat je met een video enorm veel nieuwe klanten kunt trekken? Een bedrijfsfilm laten maken is dan niet alleen professioneel, maar je kunt er ook nog eens behoorlijk van profiteren, mits je rekening houdt met je doelgroep, de lengte van de video, het soort video dat je gaat maken en andere belangrijke zaken. Een video over je bedrijf kan zomaar een schot in de roos zijn!

 

Zelf doen vs. bedrijfsfilm laten maken

Waarom zou je niet gewoon zelf aan de slag gaan? Het valt te proberen, maar toch is een kwalitatieve bedrijfsfilm laten maken een beter idee. Waarschijnlijk heb je zelf niet de benodigdheden voor het in elkaar zetten van een mooie video en daarnaast kost het je ook enorm veel tijd om de video zelf te maken. Met het inhuren van een productiebedrijf haal je echte vakmensen in huis die alles op zich nemen. Zelf heb je natuurlijk inspraak in de inhoud van de video, maar het is belangrijk om je te laten adviseren over de mogelijkheden. Op deze manier haal je het beste uit je bedrijfsvideo.

 

Wat kun je verwachten van een productiebedrijf?

Het bedrijf door wie je de bedrijfsfilm laat maken is vanaf het begin nauw bij het proces betrokken. Er worden productieplannen gemaakt en de film wordt vanaf het begin tot het einde besproken. Uiteindelijk is het productiebedrijf ook verantwoordelijk voor het opnemen en monteren van de bedrijfsfilm. Nadat besproken is wat de inhoud van de video moet worden kun je een prijs afspreken met het productiebedrijf. Bedenk van te voren wat het budget is dat je hieraan wilt besteden. Je krijgt dan ook te horen wat er voor dit bedrag mogelijk is.

 

Een klantgerichte bedrijfsfilm laten maken

Een bedrijfsfilm laten maken betekent niet dat er één video gemaakt wordt, net als bij alle anderen. Er zijn diverse soorten films waar een keuze uit gemaakt wordt. Deze keuze maak jij, maar met hulp en advies van de professionals. Je moet hierbij kijken naar de doelgroep van je bedrijf en waar zij het best op zullen reageren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een animatiefilmpje, maar ook een interactieve video is een optie. Iedere bedrijfsfilm heeft één ding gemeen: het moet de kijker blijven boeien en aanzetten tot actie.

 

Bedrijfsfilm laten maken: breng de boodschap over

Wat zijn de gevolgen die je gaat ondervinden nadat je een bedrijfsfilm hebt laten maken? Door middel van een video communiceer je als het ware met je publiek en dat kan mooie gevolgen hebben. Het kan je klanten en nieuwe opdrachten opleveren, maar ook meer naamsbekendheid. De inhoud van de video is hierin erg belangrijk, omdat je vooral moet focussen op de klant, en niet zozeer op wat het bedrijf doet, maar wat het voor de klant kan betekenen. Als je de boodschap goed overbrengt kan het mooie dingen teweegbrengen.

 

Meer informatie is te vinden op Videpro.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.