Hoe kunnen bedrijven profiteren van influencer marketing?
16759
post-template-default,single,single-post,postid-16759,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Hoe kunnen bedrijven profiteren van influencer marketing?

Hoe kunnen bedrijven profiteren van influencer marketing?

Het medialandschap is de laatste jaren ingrijpend veranderd. Klassieke media beïnvloeden de publieke opinie in veel mindere mate dan enkele jaren geleden. Vooral de jonge doelgroep is op zoek naar rolmodellen in het digitale landschap. De bandbreedte van “experts” over verschillende onderwerpen is enorm, vooral in de (video) blogger scene. Met soms miljoenen lezers en volgers domineren individuele persoonlijkheden hun vakgebied. Afhankelijk van het onderwerp en de focus van de influencer kunnen bedrijven een waardevolle, zeer definieerbare doelgroep bereiken. Met een Influencer Marketing Agency kun je gemakkelijk punten pakken voor jouw strategie en campagnes.

Het effect van influencer marketing op de consument
Als influencers tips en aanbevelingen geven over producten, diensten of merken, accepteren fans en volgers ze meestal dankbaar. Zij vertrouwen op het oordeel van bloggers en online beroemdheden, simuleren ze en laten zo onbewust een sterke invloed op het persoonlijke consumentengedrag toe.

Bedrijven kunnen deze basis van vertrouwen gebruiken en hun eigen reclameboodschap vermenigvuldigen met behulp van influencers. De bloggers of kunstenaars worden zo merkambassadeurs en maken individuele producten of merken beter bekend. Een onderzoek van Nielsen Company heeft zelfs aangetoond dat consumenten meer vertrouwen stellen in persoonlijke aanbevelingen dan in welke vorm van klassieke reclame dan ook. Bedrijven gebruiken influencers als tussenpersonen om nog dichter bij potentiële klanten te komen en ervoor te zorgen dat hun merken en producten de aandacht trekken en zichtbaar zijn op het sociale netwerk.

Invloedrijke personen identificeren
Maar welke influencer past bij mijn bedrijf en hoe begin ik een samenwerking? In het begin moeten ondernemers en marketeers zich twee fundamentele vragen stellen: Wanneer wordt een blogger, Instagram ster of YouTube influencer invloedrijk en wanneer is het relevant voor mijn marketingdoelstellingen?

Het vinden van geschikte influencers kan erg vervelend en moeilijk zijn. Ook de daaropvolgende communicatie, coördinatie en controle van de campagne vergt veel tijd en geduld. Zelfs als je alle tips en trucs van influencer marketing in ogenschouw neemt, maak je in het begin zeker een aantal fouten die door een professional vermeden hadden kunnen worden.

Daarom is het zinvol om het onderzoek, de planning en de uitvoering van een influencer campagne aan een full-service influencer marketing bureau te geven. Hoewel u de volledige controle over de campagne behoudt, houdt u aanzienlijk tijd over en u heeft ervaring op dit gebied nodig.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.