Sollicitatiebrief schrijven
16790
post-template-default,single,single-post,postid-16790,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Sollicitatiebrief schrijven

Sollicitatiebrief schrijven

Een sollicitatiebrief gaat samen met je cv en deze moeten ervoor zorgen dat je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek. Beide documenten moeten een goed beeld schetsen van wie jij bent, wat je kunt en natuurlijk waarom je geschikt bent voor de functie. Sommige mensen denken dat een sollicitatiebrief slechts een formele handeling is en dat bedrijven alleen kijken naar je CV. Echter kan een sollicitatiebrief de doorslag zijn om uitgenodigd te worden.

In je sollicitatiebrief schrijf je over een paar belangrijke punten. Vaak stel je jezelf goed voor. Je vertelt kort over jezelf en wat je interesses zijn. Verder schrijf je over je vaardigheden. Wat kun je goed en wat onderscheidt jou van anderen. Tenslotte is het ook belangrijk om te vertellen over je ambities en waarom jij denkt dat je geschikt bent voor de functie en past bij het bedrijf.

Opbouw van een sollicitatiebrief

Je kunt natuurlijk alle punten leuk in je sollicitatiebrief verwerken, maar het is belangrijk dat deze brief ook goed leest. Je wilt dat de lezer geïnteresseerd blijft en de gehele brief uitleest. Daarom kun je een sollicitatiebrief het beste benaderen als een verkoopbrief. Je probeert namelijk jezelf als het ware te verkopen.

De opbouw van verkoopbrieven zien er als volgt uit:

Je trekt aandacht van de lezer
2. Je wekt interesse door bijvoorbeeld te vertellen over je unieke eigenschappen
3. Het aanwakkeren van verlangen
4. En tenslotte actie. In dit geval is dat jou uitnodigen voor een gesprek.

Een kladversie

Het zal je vaak niet lukken om een goede sollicitatiebrief in 1 keer te schrijven. Raak daardoor niet ontmoedigd, maar schrijf gewoon een paar kladversies en streep de verbeterpunten aan. Uiteindelijk zul je overblijven met een goede sollicitatiebrief die je kunt gebruiken. Er zit wel wat werk in, maar dat is de moeite die je moet nemen voor een sollicitatie.

Bijlagen

De sollicitatiebrief en het CV kun je het beste opnemen in de bijlage. Email programma’s verschillen nou eenmaal, waardoor de opmaak van jouw perfecte brief er heel anders uit kan komen te zien bij de ontvanger. Het handigste is om de brieven op te nemen in een gangbare vorm, bijvoorbeeld als Worddocumenten (extensie .doc). Zo weet je zeker dat de ontvanger ze ook kan openen en lezen.

Geef de documenten een betekenisvolle naam, bijvoorbeeld Sollicitatiebrief – Voornaam Achternaam en CV – Voornaam Achternaam. Op deze manier is het voor de ontvanger in een opzicht duidelijk wat de inhoud is van de documenten.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.