Waarom SEO-teksten belangrijk zijn voor je website
16745
post-template-default,single,single-post,postid-16745,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Waarom SEO-teksten belangrijk zijn voor je website

Waarom SEO-teksten belangrijk zijn voor je website

Als je een website hebt dan wil je natuurlijk dat die bezocht wordt door mensen die mogelijk in je producten of diensten geïnteresseerd zijn. Dit bereik je door je website te voorzien van goede SEO-teksten. SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit wil zeggen dat er in je teksten woorden staan die mensen vaak intypen als ze naar een product of dienst op zoek zijn. Als die woorden ook op jouw website voorkomen dan is de kans groot dat Google en andere zoekmachine jouw site aanbevelen als de beste match.

Welke zoekwoorden moet ik gebruiken?
Welke zoekwoorden je in je teksten moet gebruiken is afhankelijk van het soort website. Als je een bedrijf hebt dan werkt het vaak goed om het product dat je aanbiedt, bijvoorbeeld ‘schildersbedrijf’ te combineren met een plaatsnaam waar je graag gevonden wilt worden. Als je zulke teksten op je website hebt staan dan is de kans groot dat je goed scoort in de zoekresultaten. Je kunt deze teksten gebruiken als landingspagina. Mensen komen op deze pagina terecht als ze vanuit de zoekmachine doorklikken. Vervolgens kunnen ze op je website verder zoeken naar wat ze willen kopen of een offerte voor aanvragen.

Zelf SEO-teksten schrijven
Je kunt zelf teksten schrijven voor je website. Als je dit te ingewikkeld vindt dan kun je hiervoor ook een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan De Contentbank. Zij schrijven dan teksten voor je website met de juiste zoekwoorden zodat je vindbaarheid door de zoekmachines sterk wordt vergroot. Je zult het merken aan het aantal bezoekers van je website. Natuurlijk ben je er dan nog niet, je zult ook moeten zorgen voor een goed werkende website waar bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken.

Hoe kom ik hoger in de Google ranking?
Je kunt hoger in de zoekresultaten komen van Google en andere zoekmachines door te zorgen dat populaire zoekwoorden zoals ‘kapper’ in combinatie met ‘Dordrecht’ als je een kapperszaak in Dordrecht hebt, vaak voorkomen op je website. Pas wel op dat je het niet overdrijft, want als je overal ‘kapper in Dordrecht’ op je pagina’s hebt staan dan ziet de zoekmachine dit als spam. Het is zaak om af te wisselen met ‘kapsalon’ en bijvoorbeeld ‘Zuid-Holland’ of een plaats in de buurt van Dordrecht. Er zijn tools op internet te vinden die je kunnen helpen met het kiezen van de juiste zoekwoorden voor je SEO-teksten.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.