Webdesign, copywriting en de meerwaarde van freelancers
16793
post-template-default,single,single-post,postid-16793,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Webdesign, copywriting en de meerwaarde van freelancers

qode interactive strata

Webdesign, copywriting en de meerwaarde van freelancers

Tegenwoordig is het maken van een website een stuk minder ingewikkeld. In principe zou iedereen met een toetsenbord een website kunnen opzetten. Maar moet je dat wel willen? Moet je het maken van een website niet aan de professionals overlaten?

Een website is een vereiste

Tegenwoordig is een goed werkende website essentieel voor je als je je eigen bedrijf hebt en wilt dat (potentiële) klanten van jou af weten, een website is dan ook vaak het uitgangspunt van een online zoektocht naar informatie – een website is een digitaal visite kaartje. Werkt een website slecht of is deze lelijk, wat zegt dit dan over het bedrijf? Werkt jouw service dan wel? Zijn jouw producten of diensten dan wel van kwaliteit? Ben je wel betrouwbaar?

Om deze vragen zeker met ja te kunnen beantwoorden laat je je website beter door de professionele webdesigner zoals freelance webdesigner bouwen.

Wat doet een webdesigner

De webdesigner is verantwoordelijk voor de vormgeving en het ontwerp van een website: Letterlijk het designen van de website. Een goede webdesigner luistert naar jouw wensen en creëert dan samen met de developer jouw website. Het grote voordeel? Hij weet precies hoe het moet, de website ziet er net zo uit als jij dat wilt en werkt naar behoren.

Freelance Webdesigner en de prijsverschillen van webdesigners

Een professionele webdesigner kan vaak wat prijziger zijn. Een freelance webdesigner kost vaak duidelijk minder, je kunt uitgaan van >35€ per uur. In ieder geval kost het gebruiken van een houtje-touwtje website altijd meer. Zeker wanneer er iets mis gaat, is het hebben van een professionele webdesigner belangrijk. Met vragen, aanpassingen of uitbreidingen kan je bij hem of haar terecht. Deze worden dan ook tijdig opgelost. Qua kosten valt het inhuren van een webdesigner ook mee. Zo zijn er veel freelance webdesigners die voor een redelijke prijs werken.

Copywriting: Content is net zo belangrijk

Naast de functionaliteit en het design van de website, is de content op de website net zo belangrijk. Je wilt als bedrijf dat jouw website potentiële klanten omzet in daadwerkelijke klanten. Hierin speelt de inhoud van de website een cruciale rol. Deze moet overtuigend en informerend tegelijk zijn. Ook wil je rekening houden met de SEO van je website. Dit zijn veel factoren die verwerkt moeten worden in de tekst op de website. En dat weet degene die de teksten schrijft idealiter alles. Ook hier raden wij weer aan om een professional in te huren. Een copywriting freelancer zal ook hier weer het verschil uit maken. Hij weet de tekst op jouw website zo te schrijven dat deze de bezoeker begeleid en overtuigd met jou in zee te gaan.

Als je echt iets met je website wilt bereiken, maak dan de keus om te investeren in de professionals en overweeg gerust om met een freelancer samen te werken.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.